Bakkiaans Management

Hieronder vind je de reeds gepubliceerde artikeltjes in deze reeks. 

Deze reeks is een opeenvolging van wekelijkse publicaties, via Linked-In, in de 2e helft van 2019. Inmiddels is de wekelijkse nieuwe publicatie gestopt. Bij een specifieke actualiteit of aanleiding worden mogelijk nog nieuwe artikelen toegevoegd. Daarnaast is het mogelijk als "verzoeknummer" een onderwerp aan te dragen voor een artikeltje uit mijn hand. Heb je een verzoeknummer? Laat het me weten via info@B-4-U.nl.

 

De oorspronkelijke aanleiding voor deze reeks was de teleurstelling in de veel herhalende cq weinig vernieuwende managementliteratuur van de laatste jaren. En mensen die me stimuleerden mijn eigen eenvoudige visie en aanpak expliciet te delen. Dat heeft aangezet tot het zelf schrijven van beknopte reeks rond de essentiele onderwerpen in het hedendaagse management. Gevoed door mensen om me heen, ‘’Bakkiaans Management” gedoopt.

 

Korte artikeltjes van ongeveer 1 A4 met voor mij de essenties uit de oude en “nieuwe” literatuur. En natuurlijk gekleurd door eigen ervaring, eigenwijsheid en niet te vermijden mening... Niet om af te zetten tegen al die andere literatuur en schrijvers, immers daarin zijn zeker ook waardevolle zaken te vinden. En geen nieuwe dogmatiek. Maar een soort essentie. Zodat je niet al die boeken hoeft te lezen. En als je die al kent, hoef je mijn artikeltjes dus ook niet te lezen. Of omdat je nieuwsgierig bent naar de Bakkiaanse versimpeling en inkleuring. Waar je vervolgens zelf wat van mag vinden.

 

Het is een van de nare dingen van het leven,

dat men duizenden boeken lezen moet,

enkel om te ontdekken dat men ze niet had hoeven lezen.”

(Thomas de Quincey)

 

  

  1. Zie desgewenst ook de uitgebreidere publicatie

    "Effectief opdrachtgeverschap"

    via Segment op FAMO website 29 januari 2020

  2. "Aansprekend Adviseren (helder en compact)"

 

En een apart drieluik aan artikeltjes over

"Sollocitatiecuriositeit & Selectiereflecties" :

 

 

>> Voor andere publicaties van en over Walter zie het tabblad "Publicaties"

 

  Advies | Coaching | Management | Bestuur | Governance | Toezicht | Interim | Training | Onderzoek